Onze werkwijze

Vastgoedonderhoud in de breedste zin van het woord. 

Van herstelwerk na lekkage, tot instandhouding door tijdig onderhoud tot verbetering en verduurzaming. Van (recreatie)woning, nieuwbouw tot monumenten.

Monumenten vragen specialistische aandacht. Oog voor detail, behoud van vakmanschap en uitstraling. 

Door Blauw Monumentaal Goed blijft onze geschiedenis behouden en laten we de wereld mooier achter dan we hem hebben aangetroffen. Door samen daadwerkelijk goed onderhoud te plegen aan monumenten kunnen we de tijd stilzetten en onze geschiedenis laten schitteren als nooit tevoren. 

Blauw Monumentaal Goed werkt proactief, oprecht betrokken en transparant. Zo voorzien we in het instandhouden, verbeteren en verduurzamen van objecten. Met eerlijke interesse werken we gefundeerde adviezen uit en begeleiden uw project op de meest efficiënte en kwalitatieve manier. In een goede sfeer wordt mooi werk gemaakt, zodat u kunt genieten van het resultaat!

Historisch stucwerk

Dit monumentale plafond is aanwezig in een rijksmonument aan de Herengracht in Amsterdam.

1 Kennismakingsgesprek

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u op locatie of in onze vestiging in Voorthuizen. 

We bespreken uw wensen en inventariseren de huidige situatie. Indien gewenst wordt dit opgevolgd met nader onderzoek door gespecialiseerde partijen zoals: vochtmetingen, (historisch) kleuronderzoek, verf-technisch onderzoek, bouwkundig onderzoek, constructief onderzoek, etc.  

2 Plan(ning)

Op basis van de gedegen inventarisatie werken we ons voorstel uit. Transparant en onderbouwd scheppen we de juiste verwachting. We adviseren welke materialen nodig zijn, welke aandachtspunten belangrijk zijn en benoemen exact welke werkwijze hierbij nodig is om het gewenste resultaat te behalen. Zodoende weet u exact wat wij voor u kunnen betekenen en wat de financiële consequenties zijn. Het tijdspad schetst een haalbare planning.   

3 OPVOLGING

Het voorstel wordt besproken en toegelicht. Finetuning vindt plaats en aangepast in het voorstel. 

Na uw akkoord gaan we aan de slag met de voorbereidingen. 

Ons team van specialisten staan voor u klaar met kleur-interieuradvies, behangcombinaties, aankleding en mooie materiaalkeuzes. Van lichtplan tot volledige styling: we zijn u graag van dienst.  

4 Ontzorging & uitvoering

Het project wordt zorgvuldig voorbereid. We starten op de startdatum en zorgen voor voortgang en dagelijkse aansturing van de specialisten. Organiseren tijdig de juiste materialen en gereedschappen, eventueel steigermateriaal. 

Eventuele betrokken instanties of bewoners/omwonenden worden tijdig geïnformeerd. 

Uiteraard zijn we uitstekend bereikbaar voor vragen en opmerkingen tijdens het project. 

Bij de afronding van het project wordt het resultaat met u opgeleverd. Opleverpunten worden direct uitgevoerd, zodat het project vlot is afgerond en u kunt genieten van het eindresultaat.