“Schilderwerk is bij monumenten een kostbare zaak. Vaak legt het beslag op meer dan 50% van het beschikbare budget voor het totale onderhoud van een pand. “…” Veel problemen kunnen voorkomen worden door tijdig en vakkundig uitgevoerd schilderwerk.”

Bron: Nationaal Restauratie Centrum Nederland

  • Wat valt er onder historisch schilderwerk en beglazing?
  • Welk onderhoudswerk is vergunningsplichtig?
  • Hoe moeten de richtlijnen uit de Uitvoeringsrichtlijn 4009 worden toegepast?
  • De restauratieladder klinkt mooi, maar hoe werkt dat nu in de praktijk?


Met alle bovenstaande vragen kunnen we u van dienst zijn. We maken graag een afspraak op locatie om uw wensen door te nemen en te vertalen naar de praktische uitvoering.

Aantoonbare kennis en ervaring

Onze kennis en ervaring in monumentaal werk is breed en aantoonbaar door afgeronde opleidingen van het Nationaal Restauratie Centrum, waaronder:  Onderhoudsschilderwerk aan Monumenten (2019), Toepassing van Kwaliteitsnormen in de Monumentenzorg (2019), Masterclass
Houtsoorten en toepassing in de restauratie (2020). 

Als vaste onderhoudspartner zijn we verantwoordelijk voor het advies, begeleiding en uitvoering van onderhoud een aantal monumentale gebouwen, waaronder 2 rijksmonumenten (op de Herengracht en Keizersgracht) in Amsterdam. In Landgoed Klarenbeek te Doornspijk hebben we binnenschilderwerk en behangwerk uitgevoerd. Op verzoek kunnen referentielocaties worden bezocht

Veluws Verfhuis Voorthuizen: de eigen groothandel, speciaalzaak en showroom

Onze specialisten werken met uitsluitend professionele materialen, die tot de top van hun klasse behoren.
 

Veluws Verfhuis is Erkend Sikkens en Sigma Specialist, Boonstoppel Monumentaal Verfspecialist. Officieel dealer van Farrow & Ball en Little Greene verf en behang. Uiteraard leveren we ook de Perkoleum en Monumentenbeits van Koopmans en KEIM silicaatverven voor binnen en buiten. We gaan voor een mooiere wereld! Met ons eigen verfmerk BLAUW maken we het verschil. De nieuwste verftechniek, duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerd.

Als Festool dealer werken we met de meest ARBO-vriendelijke gereedschappen, werken volledig stofvrij door stofafzuiging en efficient door de inzet van specialistische machines. Steigermateriaal is in eigen beheer, zodat we altijd op tijd de juiste materialen ter beschikking hebben. 

Interieur- en kleuradvies
 

Ons team van interieur- en kleuradviseurs staat voor u klaar. Samen met u stellen ze een prachtig persoonlijk kleurenpalet samen. Zo krijgt ieder object en ruimte de juiste sfeer en uitstraling. 

Kleurmengservice 

Heeft u een voorbeeld van een bestaande kleur en glansgraad? We finetunen kleuren ook met de hand zodat de exacte kleur ontstaat.

 

Verhuur van gereedschappen en steigermateriaal

Zelf aan de slag? We verhuren tegen gereduceerd tarief professionele gereedschappen, zodat u eenvoudig en snel een topresultaat haalt: Festool schuurmachines met stofzuigers, behang- afstoomapparaten, (kamer)steigers en muurverfspuiten.

Kijk voor meer informatie

VERF EN BEHANG

We verwerken we de mooiste kleuren en materialen van Farrow & Ball en Little Greene. Behangen van Arte, Elitis en Casamance.

Met ons eigen verfmerk BLAUW gaan we voor een mooiere wereld. BLAUW staat voor de top in verftechniek, duurzaam en sociaal betrokken. Van kindveilige aflak, 52% biobased hoogglans aflakken voor buiten tot onbrandbare en emissievrije silicaat muurverven: aan alles is gedacht!    

Beglazing

Het herstelwerk van monumentale beglazing, verduurzaming door toepassing van Monuglas, we zijn u graag van dienst. Comfortverhoging en verduurzaming gaan hand in hand. Door tijdige afstemming van de toezichthoudende instanties worden mooie resultaten behaald. Herstelwerk aan glas-in-lood, hand-geslepen glas, tot herstelwerk aan houtwerk van ramen en kozijnen: we zijn u graag van dienst.

Gestucte plafonds en ornamenten

Gestucte plafonds en klassieke ornamenten behouden hun uitstraling door gebruik van de juiste materialen. Daarom zijn we gespecialiseerd in het verwerken van silicaatverven. Onbrandbaar, volledig spanningsvrij, ultramat en dampopen. Minimale laagdikteopbouw zorgt voor behoud van details.

Beslag, hang- & sluitwerk

Mooi beslag accentueert de klassieke waarden. Het is het visitekaartje van de ruimte. Van aanpassing en herstelwerk van het houtwerk van ramen, deuren en kozijnen tot het op maat laten (na)maken van beslag, en het verhogen van inbraakwerendheid: van de we zijn u graag van dienst!